[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Karp faszerowanyPorcja dla 8 osob.Czas przygotow.1 godz.40 min.Nadzienie:2 kg zywego karpia,350 g cebuli,3 jaja,200 g macy,80 g migdalow,sol, pieprz, cukier.Wywar:200 g cebuli,50 g zelatyny,50 g rodzynek,50 g migdalow,galazka koperku,nac selera,sol, pieprz, cukier.1.Karpie zabic, oczyscic z lusek, odciac glowe, pletwy i ogony.Nie rozcinajacbrzucha ostroznie usunac wnetrznosci lyzka.Odwinac skore i oddzielajac odmiesa ostrym nozykiem sciagnac ja od glowy do ogona.Przy ogonie odciac caly tulow.Nozyczkami odciac osci pletw.2.Oddzielona od skory rybe oplukac, odcisnac wode, odfiletowac od kregoslupa,obrac mieso z osci, z glowy usunac oczy, wyciac skrzela, oplukac.3.Glowe i kregoslup zalac woda i ugotowac wywar.4.Mieso z ryby, namoczona w wodzie i odsaczona mace oraz obrana cebule przepuscic przez maszynke, dodac zoltko, ubita piane i sparzone, obrane ze skoryi posiekane migdaly.Doprawic do smaku sola, pieprzem i cukrem.5.Skore ryby (jesli zostala uszkodzona - zaszyc) napelnic masa rybna, zalacprzecedzonym, cieplym wywarem.Podgrzewac stopniowo, gotowac na wolnym ogniuok.10 min.Dodac obrana, pokrojona w drobna kostke cebule, posiekane migdaly i rodzynki, dodac sol, pieprz i cukier do smaku.Gotowac jeszcze 15 min.Pod koniec gotowania dodac namoczona w wodzie zelatyne.6.Ugotowana rybe wyjac z naczynia, pokroic w plastry, przelozyc na polmisek.Zalac wywarem i pozostawic do zastygniecia.Przybrac siekanymi migdalami,plastrami pomidora i cytryny, natka selera i galazkami koperku [ Pobierz całość w formacie PDF ]
zanotowane.pl doc.pisz.pl pdf.pisz.pl milosnikstop.keep.pl
.Karp faszerowanyPorcja dla 8 osob.Czas przygotow.1 godz.40 min.Nadzienie:2 kg zywego karpia,350 g cebuli,3 jaja,200 g macy,80 g migdalow,sol, pieprz, cukier.Wywar:200 g cebuli,50 g zelatyny,50 g rodzynek,50 g migdalow,galazka koperku,nac selera,sol, pieprz, cukier.1.Karpie zabic, oczyscic z lusek, odciac glowe, pletwy i ogony.Nie rozcinajacbrzucha ostroznie usunac wnetrznosci lyzka.Odwinac skore i oddzielajac odmiesa ostrym nozykiem sciagnac ja od glowy do ogona.Przy ogonie odciac caly tulow.Nozyczkami odciac osci pletw.2.Oddzielona od skory rybe oplukac, odcisnac wode, odfiletowac od kregoslupa,obrac mieso z osci, z glowy usunac oczy, wyciac skrzela, oplukac.3.Glowe i kregoslup zalac woda i ugotowac wywar.4.Mieso z ryby, namoczona w wodzie i odsaczona mace oraz obrana cebule przepuscic przez maszynke, dodac zoltko, ubita piane i sparzone, obrane ze skoryi posiekane migdaly.Doprawic do smaku sola, pieprzem i cukrem.5.Skore ryby (jesli zostala uszkodzona - zaszyc) napelnic masa rybna, zalacprzecedzonym, cieplym wywarem.Podgrzewac stopniowo, gotowac na wolnym ogniuok.10 min.Dodac obrana, pokrojona w drobna kostke cebule, posiekane migdaly i rodzynki, dodac sol, pieprz i cukier do smaku.Gotowac jeszcze 15 min.Pod koniec gotowania dodac namoczona w wodzie zelatyne.6.Ugotowana rybe wyjac z naczynia, pokroic w plastry, przelozyc na polmisek.Zalac wywarem i pozostawic do zastygniecia.Przybrac siekanymi migdalami,plastrami pomidora i cytryny, natka selera i galazkami koperku [ Pobierz całość w formacie PDF ]