X




[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Karp faszerowanyPorcja dla 8 osob.Czas przygotow.1 godz.40 min.Nadzienie:2 kg zywego karpia,350 g cebuli,3 jaja,200 g macy,80 g migdalow,sol, pieprz, cukier.Wywar:200 g cebuli,50 g zelatyny,50 g rodzynek,50 g migdalow,galazka koperku,nac selera,sol, pieprz, cukier.1.Karpie zabic, oczyscic z lusek, odciac glowe, pletwy i ogony.Nie rozcinajacbrzucha ostroznie usunac wnetrznosci lyzka.Odwinac skore i oddzielajac odmiesa ostrym nozykiem sciagnac ja od glowy do ogona.Przy ogonie odciac caly tulow.Nozyczkami odciac osci pletw.2.Oddzielona od skory rybe oplukac, odcisnac wode, odfiletowac od kregoslupa,obrac mieso z osci, z glowy usunac oczy, wyciac skrzela, oplukac.3.Glowe i kregoslup zalac woda i ugotowac wywar.4.Mieso z ryby, namoczona w wodzie i odsaczona mace oraz obrana cebule przepuscic przez maszynke, dodac zoltko, ubita piane i sparzone, obrane ze skoryi posiekane migdaly.Doprawic do smaku sola, pieprzem i cukrem.5.Skore ryby (jesli zostala uszkodzona - zaszyc) napelnic masa rybna, zalacprzecedzonym, cieplym wywarem.Podgrzewac stopniowo, gotowac na wolnym ogniuok.10 min.Dodac obrana, pokrojona w drobna kostke cebule, posiekane migdaly i rodzynki, dodac sol, pieprz i cukier do smaku.Gotowac jeszcze 15 min.Pod koniec gotowania dodac namoczona w wodzie zelatyne.6.Ugotowana rybe wyjac z naczynia, pokroic w plastry, przelozyc na polmisek.Zalac wywarem i pozostawic do zastygniecia.Przybrac siekanymi migdalami,plastrami pomidora i cytryny, natka selera i galazkami koperku [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • milosnikstop.keep.pl
  • Drogi użytkowniku!

    W trosce o komfort korzystania z naszego serwisu chcemy dostarczać Ci coraz lepsze usługi. By móc to robić prosimy, abyś wyraził zgodę na dopasowanie treści marketingowych do Twoich zachowań w serwisie. Zgoda ta pozwoli nam częściowo finansować rozwój świadczonych usług.

    Pamiętaj, że dbamy o Twoją prywatność. Nie zwiększamy zakresu naszych uprawnień bez Twojej zgody. Zadbamy również o bezpieczeństwo Twoich danych. Wyrażoną zgodę możesz cofnąć w każdej chwili.

     Tak, zgadzam się na nadanie mi "cookie" i korzystanie z danych przez Administratora Serwisu i jego partnerów w celu dopasowania treści do moich potrzeb. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

     Tak, zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych przez Administratora Serwisu i jego partnerów w celu personalizowania wyświetlanych mi reklam i dostosowania do mnie prezentowanych treści marketingowych. Przeczytałem(am) Politykę prywatności. Rozumiem ją i akceptuję.

    Wyrażenie powyższych zgód jest dobrowolne i możesz je w dowolnym momencie wycofać poprzez opcję: "Twoje zgody", dostępnej w prawym, dolnym rogu strony lub poprzez usunięcie "cookies" w swojej przeglądarce dla powyżej strony, z tym, że wycofanie zgody nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania na podstawie zgody, przed jej wycofaniem.