[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Kotlety na dziko z jabłkamiKotlety na dziko z jabłkamiSkładniki: 8 kotletów wieprzowych z kością, 50 g słoniny, 2 jabłka, sól, pieprz, 1 łyżka margaryny, 1 łyżka wina jabłkowego lub soku.Słoninę pokrajać w słupki, kotlety lekko rozbić tłuczkiem.W mięsie naciąć dziurki (naszpikować) włożyć w nie słupki słoniny.Kotlety natrzeć solą i pieprzem.Jabłka przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki.Margarynę rozgrzać, podsmażyć jabłka.Zalać winem i odstawić.Oliwę rozgrzać i obsmażyć kotlety z obu stron.Zmniejszyć ogień, smażyć po 5 - 8 minut z każdej strony.Przykryć na 2 - 3 minuty, odstawić z ognia.Mięso wyłożyć na półmisek.Jabłka odgrzać w tłuszczu z mięsa, ułożyć obok kotletów.Polać masłem jałowcowym.Masło jałowcoweSkładniki: 15 dkg masła, ząbek czosnku, 8 jagód jałowca, 3 szalotki, łyżka siekanej zielonej pietruszki, sok z cytryny, sól, pieprz.Rozgrzać masło, dodać jagody jałowca, posiekane szalotki i ząbek czosnku.Podgrzewać 5 minut.Przetrzeć przez sitko, przyprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem.Wymieszać z natką [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • milosnikstop.keep.pl