[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Wprawdziemleko zawiera wapń, ale zawiera także dużo białek, co powoduje większą utratę składnikówmineralnych, niż ich dostawę.SK 49.40 W celu uniknięcia osteoporozy zachęca się kobiety do konsumowania dużych ilości bogatego wwapń mleka i produktów nabiałowych.Takie zalecenie ignoruje fakty i dowody naukowe.Istnieje ścisły związek pomiędzy ilością spożywanych białek zwierzęcych, a ucieczką wapnia zorganizmu.MA 171.172Przemysł spożywczy, a zdrowieOstatnie stulecie obciążyło ludzkość balastem niezdrowych produktów spożywczych,które nie odpowiadają normom podany w Słowie Bożym.Nie tylko mięso i przetwory mięsnestały się niebezpieczne.Wyroby mączne, pozbawione kiełków i błonnika, chleb i pieczywo zdodatkami polepszaczy, konserwanty, napoje gazowane, soki z koncentratów i mnóstwo innychproduktów, nie dają pełnowartościowego zaopatrzenia w węglowodany, witaminy, minerały ipierwiastki śladowe.Chemicy, przez szeroko zakrojone badania artykułów spożywczych, wykryli niedopuszczalnestężenie toksycznej, rakotwórczej substancji zwanej akrylamid.Rakotwórczy akrylamidwystępuje w artykułach pieczonych, smażonych, frytowanych, grylowanych - we wszystkim,co przekracza temperaturę 175 C; co staje się brązowe, jak np.pierniki, pączki, frytki, czipsy itp.Badania naukowe na zwierzętach doświadczalnych wykazały również, że akrylamid uszkadzanerwy, wpływa na DNA, co może spowodować zmiany w genach.Tak zdrowe komórki mogązamienić się w rakotwórcze.Poza tym akrylamid ma wpływ na płodność i zakłóca równowagęorganizmu.Fritz Srgel widzi śmierć we frytkach dla co najmniej 8 000 Niemców w skali rocznej.Uczeniradzą unikać rzeczy smażonych i pieczonych w temperaturze powyżej 175 C.Ostrzegają: Ręceprecz od syntetycznego tłuszczu silikonowego E 900 , który podnosi akrylamid.(Powyższe danesą skrótem sześciostronicowego artykułu zamieszczonego na szpaltach naukowego tygodnikaStern nr 51/2002 str.250 -256, pt: RISIKO ACRYLAMID) Większe reformy muszą być przeprowadzone wśród ludu, który oczekuje na rychłe pojawieniesię Chrystusa.Reforma zdrowia ma wykonać w naszym ludzie pracę, która jeszcze nie zostaławykonana.Jest wielu, których należy uświadomić o niebezpieczeństwach związanych zjedzeniem mięsa.Ci, którzy nadal jedzą mięso, narażają na szwank swoje fizyczne, psychiczne iduchowe zdrowie.Wielu tych, którzy obecnie połowicznie nawrócili się w kwestii jedzeniamięsa, odejdzie od ludu Bożego, aby już nigdy doń nie powrócić.R&H, 27 maja 1902Dr Michael Klapper stwierdza: Kierunek współczesnej rewolucji dietetycznej jest oczywisty: immniej produktów zwierzęcych, tym lepiej.Coraz większa liczba specjalistów do spraw zdrowiawierzy, że ograniczenie tych produktów do zera jest najlepsze.Liczne doświadczenia i badaniadowodzą, że dieta wegańska jest najkorzystniejsza dla zdrowia, zarówno dla dorosłych, jak imłodych ludzi.WęglowodanyDzielą się one na trzy grupy: węglowodany proste, złożone i błonnik.Najmniejwartościowe są węglowodany proste, do których zalicza się cukier w różnych postaciach(słodycze itd).Węglowodany złożone są produktami pochodzenia wyłącznie roślinnego.Są onepodstawowym zródłem potrzebnej nam do życia energii.Błonnik, jako część produktówroślinnych, nie jest do końca trawiony, ale jest konieczny dla przewodu pokarmowego.Działa wjelitach jak miotła, zmniejszając ryzyko zachorowania na raka okrężnicy.MA 176 Węglowodanyzalecane przez dietetyków to wyłącznie produkty pochodzenia roślinnego, jak zboża, warzywa iowoce.Wegetarianie mają mniejszą skłonność do zachorowań na serce, raka, astmę, anginę, artretyzm,reumatyzm, obstrukcję, cukrzycę, egzemę, łuszczycę czy otyłość.Dieta wegetariańska lubwegańska jest potężnym sprzymierzeńcem w walce z wolnymi rodnikami.Zawiera bowiem dużąilość antyutleniaczy.Nie ma nic, co mogłoby skuteczniej poprawić stan zdrowia, jak taka właśniedieta.MA 174;185 Zdrowotne korzyści diety wegetariańskiej stały się obecnie wyrazne.Potwierdzone zostałyprzez wiele badań naukowych.Ludzkie ciało nie zostało zaprojektowane tak, by móc odżywiaćsię nikotyną, ani też przetwarzać ciała martwych zwierząt i produktów laktacji innych ssaków.SK 51Prawidłowe odżywianie się Jedna z największych pokus z jaką człowiek musi się spotkać, to pokusa na tle apetytu.Między duszą i ciałem istnieje cudowny związek, wywierający wzajemny wpływ.Pierwszymzadaniem w naszym życiu jest utrzymanie ciała w zdrowej kondycji.Zaniedbując ciało, to znaczyzaniedbywać umysł.Kto nie jest wstrzemięzliwy w jedzeniu i piciu, ten trwoni siły fizyczne iosłabia ducha [ Pobierz całość w formacie PDF ]
zanotowane.pl doc.pisz.pl pdf.pisz.pl milosnikstop.keep.pl
.Wprawdziemleko zawiera wapń, ale zawiera także dużo białek, co powoduje większą utratę składnikówmineralnych, niż ich dostawę.SK 49.40 W celu uniknięcia osteoporozy zachęca się kobiety do konsumowania dużych ilości bogatego wwapń mleka i produktów nabiałowych.Takie zalecenie ignoruje fakty i dowody naukowe.Istnieje ścisły związek pomiędzy ilością spożywanych białek zwierzęcych, a ucieczką wapnia zorganizmu.MA 171.172Przemysł spożywczy, a zdrowieOstatnie stulecie obciążyło ludzkość balastem niezdrowych produktów spożywczych,które nie odpowiadają normom podany w Słowie Bożym.Nie tylko mięso i przetwory mięsnestały się niebezpieczne.Wyroby mączne, pozbawione kiełków i błonnika, chleb i pieczywo zdodatkami polepszaczy, konserwanty, napoje gazowane, soki z koncentratów i mnóstwo innychproduktów, nie dają pełnowartościowego zaopatrzenia w węglowodany, witaminy, minerały ipierwiastki śladowe.Chemicy, przez szeroko zakrojone badania artykułów spożywczych, wykryli niedopuszczalnestężenie toksycznej, rakotwórczej substancji zwanej akrylamid.Rakotwórczy akrylamidwystępuje w artykułach pieczonych, smażonych, frytowanych, grylowanych - we wszystkim,co przekracza temperaturę 175 C; co staje się brązowe, jak np.pierniki, pączki, frytki, czipsy itp.Badania naukowe na zwierzętach doświadczalnych wykazały również, że akrylamid uszkadzanerwy, wpływa na DNA, co może spowodować zmiany w genach.Tak zdrowe komórki mogązamienić się w rakotwórcze.Poza tym akrylamid ma wpływ na płodność i zakłóca równowagęorganizmu.Fritz Srgel widzi śmierć we frytkach dla co najmniej 8 000 Niemców w skali rocznej.Uczeniradzą unikać rzeczy smażonych i pieczonych w temperaturze powyżej 175 C.Ostrzegają: Ręceprecz od syntetycznego tłuszczu silikonowego E 900 , który podnosi akrylamid.(Powyższe danesą skrótem sześciostronicowego artykułu zamieszczonego na szpaltach naukowego tygodnikaStern nr 51/2002 str.250 -256, pt: RISIKO ACRYLAMID) Większe reformy muszą być przeprowadzone wśród ludu, który oczekuje na rychłe pojawieniesię Chrystusa.Reforma zdrowia ma wykonać w naszym ludzie pracę, która jeszcze nie zostaławykonana.Jest wielu, których należy uświadomić o niebezpieczeństwach związanych zjedzeniem mięsa.Ci, którzy nadal jedzą mięso, narażają na szwank swoje fizyczne, psychiczne iduchowe zdrowie.Wielu tych, którzy obecnie połowicznie nawrócili się w kwestii jedzeniamięsa, odejdzie od ludu Bożego, aby już nigdy doń nie powrócić.R&H, 27 maja 1902Dr Michael Klapper stwierdza: Kierunek współczesnej rewolucji dietetycznej jest oczywisty: immniej produktów zwierzęcych, tym lepiej.Coraz większa liczba specjalistów do spraw zdrowiawierzy, że ograniczenie tych produktów do zera jest najlepsze.Liczne doświadczenia i badaniadowodzą, że dieta wegańska jest najkorzystniejsza dla zdrowia, zarówno dla dorosłych, jak imłodych ludzi.WęglowodanyDzielą się one na trzy grupy: węglowodany proste, złożone i błonnik.Najmniejwartościowe są węglowodany proste, do których zalicza się cukier w różnych postaciach(słodycze itd).Węglowodany złożone są produktami pochodzenia wyłącznie roślinnego.Są onepodstawowym zródłem potrzebnej nam do życia energii.Błonnik, jako część produktówroślinnych, nie jest do końca trawiony, ale jest konieczny dla przewodu pokarmowego.Działa wjelitach jak miotła, zmniejszając ryzyko zachorowania na raka okrężnicy.MA 176 Węglowodanyzalecane przez dietetyków to wyłącznie produkty pochodzenia roślinnego, jak zboża, warzywa iowoce.Wegetarianie mają mniejszą skłonność do zachorowań na serce, raka, astmę, anginę, artretyzm,reumatyzm, obstrukcję, cukrzycę, egzemę, łuszczycę czy otyłość.Dieta wegetariańska lubwegańska jest potężnym sprzymierzeńcem w walce z wolnymi rodnikami.Zawiera bowiem dużąilość antyutleniaczy.Nie ma nic, co mogłoby skuteczniej poprawić stan zdrowia, jak taka właśniedieta.MA 174;185 Zdrowotne korzyści diety wegetariańskiej stały się obecnie wyrazne.Potwierdzone zostałyprzez wiele badań naukowych.Ludzkie ciało nie zostało zaprojektowane tak, by móc odżywiaćsię nikotyną, ani też przetwarzać ciała martwych zwierząt i produktów laktacji innych ssaków.SK 51Prawidłowe odżywianie się Jedna z największych pokus z jaką człowiek musi się spotkać, to pokusa na tle apetytu.Między duszą i ciałem istnieje cudowny związek, wywierający wzajemny wpływ.Pierwszymzadaniem w naszym życiu jest utrzymanie ciała w zdrowej kondycji.Zaniedbując ciało, to znaczyzaniedbywać umysł.Kto nie jest wstrzemięzliwy w jedzeniu i piciu, ten trwoni siły fizyczne iosłabia ducha [ Pobierz całość w formacie PDF ]